joi, 1 mai 2014

Leț Fac dă Supermarket!

magazinul cu otravă
Printre rafturi cu otravă
Rețele de supermarket-uri au însemnat și înseamnă pentru români cam același lucru ca băutura, țigările, drogurile sau fast-food-ul: satisfacție imediată și dezastru pe termen lung.

Românul s-a bucurat săracu' când s-a deschis primul supermarket din orășelul lui. Toate erau strălucitoare, promoțiile ademenitoare, unde mai pui timpul câștigat și comoditatea de a face toate cumpărăturile din același loc, doar de două - trei ori pe lună.

Românul nu s-a întrebat atunci de ce merele alea mari și frumoase, aduse tocmai din Austria, sunt mai ieftine decât merele românești din piață. A crezut că s-a făcut în sfârșit dreptate, că a găsit prețul corect. Piețarii s-au adaptat și au început să aducă și ei mere din export, mari, lucioase și fără gust, iar țăranilor nu le-a rămas decât să facă țuică din marfa pe care nu le-o mai cerea nimeni și să-și bea amarul.

Povestea merelor s-a repetat cu toate fructele și legumele autohtone. Apoi unii au încercat să se adapteze, așa că mâncăm ca proștii ouă românești de la găini drogate, pui românești injectați cu hormoni și steroizi, carne de vită de la vaci românești care n-au păscut iarbă în viața lor, mezeluri românești cu gust delicios de carne. Pe rafturile supermarket-urilor se afișează cinic tricolorul și mesajul „Produs Românesc”.

Micii meșteșugari au dat faliment, neputincioși în fața țoalelor ieftine din Taiwan, Thailanda sau China.

Satisfacția imediată s-a transformat în sărăcie și se va transforma curând în boală și moarte, când vom fi ingerat mai multe E-uri și pesticide decât poate organismul să suporte. Căutăm disperați prin piețe țărani care să aducă produse curate, dar e greu să-i găsești printre angrosiștii cu fructe și legume turcești.

Ce e de făcut? Putem învinge supermarket-ul?

Producătorii români agonizează la limita supraviețuirii, în timp ce noi ne otrăvim copiii cu toate porcăriile de pe rafturile supermarket-urilor, doar pentru că sunt cu câțiva lei mai ieftine. Suntem proști și iresponsabili! Cu banii pe care îi economisim așa nu vom putea cumpăra nici 10% din medicamentele ce ne vor fi necesare după ce otrăvurile vor declanșa cancerele. Poate doar coșciugele copiilor noștri...

În toate satele din jurul marilor orașe sunt țărani dispuși să-ți aducă la ușă lapte proaspăt, ouă, smântână, brânzeturi, carne de pasăre. Toate naturale. Întreabă în jur. Sigur ai deja un prieten sau coleg care îți poate recomanda o astfel de sursă de încredere.
  • Cumpără produse sănătoase, salvează timpul pierdut la cumpărături și promovează-i prietenilor tăi!
  • Sub nici o formă, nu găsi scuze și nu cumpăra produse alimentare de la supermarket! N-ai nici o scuză să-ți otrăvești familia!
  • Încearcă să-ți conștientizezi prietenii despre răul pe care supermarket-ul l-a adus în orașul tău!

Ești sigurul responsabil de sănătatea familiei tale! Alege corect!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu